Hoe een artikel indienen? 

   We adviseren de basistekst aan te maken in een tekstverwerker, om controle te houden over het aanmaken van voet- of eindnoten (keuze tussen beide en automatische hernummering) en een idee te hebben over de lengte. Laat het programma geen woordafbrekingen doen, want HTML weet geen raad met die zachte returns. Wanneer je auteursnamen in kleine kapitalen zet, doe dat dan niet met de hoofdletters, want ook daar kan HTML niet mee overweg. Bedenk dat meerdere spaties naar één enkele omgezet worden, tenzij je de code &nbsp invoegt. Ook je tabs en harde returns zullen genegeerd worden.

   In de tekstverwerker kan dat document daarna omgezet worden naar HTML (ook voetnoten worden daarin eindnoten, want het is slechts één lange pagina) en je hoeft dan alleen nog maar de eventueel ingebedde afbeeldingen te vervangen door een relatief adres naar de in een mapje bijgevoegde bestanden (gelieve de bestandsgrootte beperkt te houden). Die wijzigingen kunnen best aangebracht in een HTML-editor, zodat je thumbnails kan invoegen en dan door een klik je foto, grafiek, e.d. op originele grootte kan laten openen. Let er wel op dat je niets laat zien of afspelen waar je de auteursrechten niet van hebt. De uitgever is uiteraard niet verantwoordelijk voor overtredingen die hij niet kan controleren. Een menuutje met ankers kan de lezer helpen bij het navigeren. Voor wie hier niet vertrouwd mee is, kan de webmaster wel een handje helpen; gelieve voor eventuele bijwerkingen dan wel het HTML-bestand van de site te gebruiken. Voor wie echt niet in staat is een HTML-bestand af te leveren, willen we wel een tekstverwerkersbestand aanvaarden om direct naar een PDF om te zetten (of naar een HTML als het niet te lang is; zonder dat mis je natuurlijk een stuk van de functionaliteit van deze site).

   In eerste instantie dienen we de HTML-versie te ontvangen (samen met de gelinkte bestanden) en later eventuele bijgewerkte versies door het verwerken van opmerkingen. Een synopsis is wenselijk, maar niets is verplicht. Zodra je geen opmerkingen meer verwacht en de review fase wenst af te sluiten, krijgen we graag je definitieve tekstverwerkersversie in .doc of .odt formaat. Na het toevoegen van ons logo met nummer, zorgen wij er zelf voor dat het bestand geëxporteerd wordt als een downloadbare PDF die dan ook on line zal gezet worden. We wensen voorlopig de commentaren niet onmiddellijk on line te zetten, maar ze via e-mail aan de auteur te laten bezorgen. Deze kan ze in de eindfase bundelen en aan ons overmaken, zodat ze alsnog - als een afzonderlijk bestand dan - bij het document gevoegd kunnen worden, om het "gerefereerd" te maken.

   Het staat iedereen vrij om er afdrukken op papier van te maken (vanaf nr. 7 hebben we – volgens de BIN-normen – daarvoor een gespiegelde binnenmarge van 3,3 cm gehanteerd, zodat recto-verso afgedrukte bladen beter inbindbaar zijn ) en die in bibliotheken te deponeren, maar dat zijn kosten die de redactie niet op zich neemt.

   Elke auteur draagt de wetenschappelijke en wettelijke verantwoordelijkheid voor zijn artikel!